Cannoli horn
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 horn
- Deig
- 25 g smør
- 15 g mandelpulver
- 1 ts sukker
- 65 g hvetemel
- 1 lite egg
- 1.5 ts Marsala, Amaretto eller uforynnet saft
- Fyll
- 200 g ricotta
- 60 g sukker
- 30 g sjokoladechips
- 1/4 ts vaniljeekstrakt
- Kandisert eller hakket frukt (hasselnøtter, pistasjnøtter...)
- Is eller sorbé
Forberedelse
30 minutterTilberedning
15 minutterHviletid
5Vanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Smelt smøret i MicroCook Kanne 1 l med lokk, i mikrobølgeovnen i 1 min ved 360 watt. Tilsett mandelpulver, sukker, mel, egg og Marsala eller amaretto. Bland ved å bruke Silikon Slikkepott til du har en jevn deig som ikke kleber seg til kannen.
-
Sett lokk på og avkjøl i kjøleskapet i ca. 30 min.
-
Sil ricottaen i et dørslag. Trykk forsiktig den overskytende fukten ut ved å bruke Silikon Slikkepott.
-
Ta risten ut av ovnen og forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
-
Del deigen i 4 like emner. Fyll Multikjevlen med kaldt vann og kjevle et emne ut til en sirkel på cirka 10 x 15 cm. Legg den rundt en av formene i Cornet Party. Fortsett på samme måte med den gjenværende deigen.
-
Legg hornene på kald ovnsrist og stek i ca. 14–15 min. La dem stå i 5 min, ta dem ut av formen og avkjøl dem helt.
-
Bland ricottaen med sukker, sjokoladechips og vaniljen i en skål.
-
Fyll de bakte hornene med ricottablandingen og strø på kandisert frukt eller hakkede nøtter.