Tilbake til resultater
Donuts med ganache
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
Ingredienser (12 donuts)
Donuts
200 g / 3 1/3 dl hvetemel
145 g sukker
1 3/4 ts bakepulver
1 ts salt
1,6 dl melk
1 1/3 ts sitronsaft eller flytende vaniljeessens
1 stort egg
2 ss smør
Ganache
0,6 dl kremfløte
60 g spon eller små biter av mørk sjokolade
2 ss sirup
Du kan også pynte med f.eks. frysetørrede
bringebær eller kakestrø.
Forberedelse
8 minutterTilberedning
9 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
Fremgangsmåte
Donuts
- Forvarm ovnen (220 °C varmluft) og sett to Silikon Donutformer på en kald rist.
- Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett egget og rør igjen.
- Bland melk, sitronsaft og smør i MicroCook Kanne 1 l. Sett på lokk og tilbered i mikrobølgeovnen i 50 sekunder ved 600 watt. Rør grundig med en slikkepott og hell deretter innholdet i kannen i de tørre ingrediensene i bollen. Fortsett å røre til deigen har en jevn konsistens.
- Fordel deigen i fordypningene i de to Silikon Donutformene (deigen trenger plass til å heve seg, så fordypningene skal bare være halvfulle).
- Stek nederst i ovnen i 7–12 minutter. Avkjøl i 10 min før du tar donutene ut av formene.
Pyntning
- Hell fløte, sjokoladespon og sirup i en MicroCook Kanne 1 l og tilbered i mikrobølgeovnen i 50 sekunder ved 600 watt. La glasuren hvile i noen minutter og rør den deretter med en slikkepott til den er glatt.
- Dypp hver donut halvveis ned i glasuren i kannen, og strø over pynt etter ønske før sjokoladen størkner. Server straks da ovnsbakte donuts smaker aller best når de er ferske.