Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert Kake
Tilbake til resultater

Donuts med ganache

  • Tupperware Donuts med ganache

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 4 personer

Ingredienser (12 donuts)

Donuts
200 g / 3 1/3 dl hvetemel
145 g sukker
1 3/4 ts bakepulver
1 ts salt
1,6 dl melk
1 1/3 ts sitronsaft eller flytende vaniljeessens
1 stort egg
2 ss smør

Ganache
0,6 dl kremfløte
60 g spon eller små biter av mørk sjokolade
2 ss sirup
Du kan også pynte med f.eks. frysetørrede
bringebær eller kakestrø.

Forberedelse

8 minutter

Tilberedning

9 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Donuts

  1. Forvarm ovnen (220 °C varmluft) og sett to Silikon Donutformer på en kald rist.
  2. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett egget og rør igjen.
  3. Bland melk, sitronsaft og smør i MicroCook Kanne 1 l. Sett på lokk og tilbered i mikrobølgeovnen i 50 sekunder ved 600 watt. Rør grundig med en slikkepott og hell deretter innholdet i kannen i de tørre ingrediensene i bollen. Fortsett å røre til deigen har en jevn konsistens.
  4. Fordel deigen i fordypningene i de to Silikon Donutformene (deigen trenger plass til å heve seg, så fordypningene skal bare være halvfulle).
  5. Stek nederst i ovnen i 7–12 minutter. Avkjøl i 10 min før du tar donutene ut av formene.


Pyntning

  1. Hell fløte, sjokoladespon og sirup i en MicroCook Kanne 1 l og tilbered i mikrobølgeovnen i 50 sekunder ved 600 watt. La glasuren hvile i noen minutter og rør den deretter med en slikkepott til den er glatt.
  2. Dypp hver donut halvveis ned i glasuren i kannen, og strø over pynt etter ønske før sjokoladen størkner. Server straks da ovnsbakte donuts smaker aller best når de er ferske.