Saftis
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 3.25 dl kokt, avkjølt vann*
- 1 dl konsentrert saft
Forberedelse
8 minutterHviletid
5Vanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Bruk en Lollitupbeholder som målebeger: Mål opp ca. 1 beger saft (0,65 dl) og 5 begre vann (3,25 dl) og bland det i en kanne. Smak etter om du vil ha blandingen sterkere.
-
Klikk de 6 Lollitupsene sammen uten lokk, slik at de står støtt. Fyll hver av dem med saftblandingen opp til den ytre kanten.
-
Sett lokk på alle Lollitupsene med pinnen vendt nedover.
-
Legg settet med Lollitupsene i fryseren i minst 5 timer.
-
Ta de frosne ispinnene ut av fryseren og skill de 6 Lollitupsene fra hverandre. Dypp hver Lollitup i vann og trykk forsiktig oppover på de to håndtakene på lokket slik at isen skyves opp.
-
Snu isen slik at den vender oppover og sett lokket fast igjen på beholderen, da fungerer beholderen nemlig som praktisk håndtak, og hullene i lokket gjør at isen drypper ned i beholderen når den begynner å smelte!
*Kokt, avkjølt vann gir et bedre resultat enn kaldt vann fra springen.