KISS kake
Fremgangsmåte
Ingredienser
10 personer
- Deig
- 1 dl solsikkeolje
- 90 g hvetemel
- 90 g sukker
- 25 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1.5 dl melk
- Smørkrem
- 100 g smør
- 100 g melis
- 1 ss melk
- 2 ts vaniljeekstrakt
- Pynt
- Friske bær
Forberedelse
8 minutterTilberedning
20 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Fjern ovnsristen og sett ovnen til 200 °C.
-
Mål opp solsikkeoljen i Eazy Shaker 3,5 dl, og sett deretter shakeren på en vekt og vei alle de tørre ingrediensene direkte i den; hvetemel, sukker, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker.
-
Mål opp melken i shakerens lokk (2 x 75 ml) og hell i dette også. Sett lokket på Eazy Shaker 3,5 dl og rist grundig til du har en ensartet masse.
-
Skyll Silikon Bakeform Rektangulær i kaldt vann og sett den på en kald ovnsrist. Hell deigen fra shakeren gjennom åpningen og ned i formen – og stek kaken i ovnen i ca. 20 min ved 200 °C.
-
Avkjøl kaken i 5 min før du tar den ut av formen.
-
Frys kaken ned i FreezerSmart 2,25 l eller gjør den klar til å serveres straks: Smør smørkrem på kaken din med Liten Slikkepott og pynt med friske bær, oppbevart i VentSmart Lav 1,8 l. Server straks.
-
Smørkrem: Sett beholderen, montert med knivinnsats tilhørende Herb Chopper, på en vekt og skjær stykker av smøret direkte fra pakken og ned i beholderen. Hell ca. 50 g av de 100 g melis ned hvor det er plass. Tilsett melk og vaniljeekstrakt, sett på lokket og hakk til du har blandet godt til en seig masse; Tilsett de siste 50 g melis og hakk litt mer.
Tips! Kaken blir ikke særlig høy. Stek gjerne 2 kaker og legg smørkrem mellom lagene – og pynt så den øverste kaken med bær, og dryss med melis.