Issandwich
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
- Ingredienser, ca. 20 stk.
- 4 dl (250 g) mel
- 1 ts bakepulver
- 2 dl (90 g) kakaopulver (uten sukker)
- 1 knivsodd salt
- 2,5 dl (160 g) brunt sukker
- 225 mykt smør (ikke smeltet)
- Melis
- 1 l 1 l vaniljeis
- Evt. pynt
Forberedelse
15 minutterTilberedning
15 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
Rør mel, bakepulver, kakao, salt og brunt sukker godt sammen i Røreskål 4,5 l. Hell deretter alt i det myke smøret og rør til deigen kan formes som en kule. Det tar ca. 5 minutter.
Dryss melis på Deigunderlag og på selve deigen. Rull ut deigen med Multikjevle med 6 mm Kakeutstikkere og stikk ut kjeksene. Flytt dem over på Silikon Bakeunderlag med kant med Tynn Palett.
Stek kjeksene i en forvarmet ovn i 15 minutter ved +160°C varmluft. La kjeksene kjøle seg av på bakeunderlaget.
Lag iskuler med Iskuleskje og fordel dem på halvparten av kjeksene. Pynt eventuelt med kakestrøssel på siden av isen og legg forsiktig en kjeks på toppen.
Server med det samme.