Jordbær og vanilje is
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 1 vaniljestang
- 2 dl kremfløte, veldig kald
- 200 g kondensert melk
- 300 g jordbær
- 2 eggehviter
- 1.5 dl melis
Forberedelse
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Skrap ut kornene fra vaniljestangen.
-
Pisk fløten stiv i Speedy Chef II. Tilsett vaniljekorn og halvparten av den kondenserte melken og vend blandingen forsiktig sammen.
-
Blend jordbærene veldig fint i Smooth Chopper. Tilsett resten av den kondenserte melken og blend igjen.
-
4. Pisk eggehvitene veldig stive i Speedy Chef II. Tilsett melis og pisk igjen.
-
Rør jordbær- og eggehvite blandingen sammen.
-
Ha halvparten av jordbærblandingen over i Jello Ring 1,5 l, deretter fløteblandingen, og avslutt med resten av jordbærblandingen.
-
Frys isen i minst 8 timer.
-
Ta ut isen fra fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell evt. litt varmt vann på formen for å løsne innholdet.