Bløtkake med bringebær og krem
Fremgangsmåte
Ingredienser
8 personer
- 3 bunner
- 300 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1.5 ts salt
- 165 g smør (smeltet)
- 1.8 dl solsikkeolje
- 270 g sukker
- 3 egg
- 3 ts vaniljeekstrakt
- 2.7 dl melk
- fruktfarge
- Topping
- 2.5 dl kremfløte
- 25 g melis
- bringebær til å pynte med
Forberedelse
20 minutterTilberedning
18 minutterHviletid
10 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 180 ⁰C (uten varmluft). Tilsett smør, olje og sukker i EZ Speedy og pisk på trinn 1. Ha i egg og vaniljesukker og pisk igjen.
-
Bland hvetemel, bakepulver og salt i en Junior Røreskål 3 l. Ha halvparten i EZ Speedy og pisk på trinn 2.
-
Ha i resten av melet. Plasser trakten på lokket og ha i melken. Pisk på trinn 2, til deigen er blandet.
-
Fordel deigen i tre skåler og ha i forskjellige mengder av rød fruktfarge i hver skål, slik at hver deig får hver sin farge. Rør rundt til deigen er blandet.
-
Plasser tre stk. Liten Rund Silikonform på en kald ovnsrist. Fordel hver deig i hver sin form.
-
Stek i 18–20 min. og la kakene hvile i 10 min. før du tar kakene ut av formene.
-
Topping:
Pisk fløten i EZ Speedy på trinn 1 til den blir stiv. Ha i melis og fortsett å piske i noen få sekunder. Fordel kremen på de avkjølte kakene ved hjelp av Liten Slikkepott. Sett sammen bløtkaken og pynt med bringebær på toppen.