Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert Kake
Tilbake til resultater

Bløtkake med bringebær og krem

  • Tupperware Bløtkake med bringebær og krem

Fremgangsmåte

Ingredienser

8 personer

  • 3 bunner
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 ts salt
  • 165 g smør (smeltet)
  • 1.8 dl solsikkeolje
  • 270 g sukker
  • 3 egg
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 2.7 dl  melk
  • fruktfarge
  • Topping
  • 2.5 dl kremfløte
  • 25 g melis
  • bringebær til å pynte med

Forberedelse

20 minutter

Tilberedning

18 minutter

Hviletid

10 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 ⁰C (uten varmluft). Tilsett smør, olje og sukker i EZ Speedy og pisk på trinn 1. Ha i egg og vaniljesukker og pisk igjen.

  2. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en Junior Røreskål 3 l. Ha halvparten i EZ Speedy og pisk på trinn 2.

  3. Ha i resten av melet. Plasser trakten på lokket og ha i melken. Pisk på trinn 2, til deigen er blandet.

  4. Fordel deigen i tre skåler og ha i forskjellige mengder av rød fruktfarge i hver skål, slik at hver deig får hver sin farge. Rør rundt til deigen er blandet.

  5. Plasser tre stk. Liten Rund Silikonform på en kald ovnsrist. Fordel hver deig i hver sin form.

  6. Stek i 18–20 min. og la kakene hvile i 10 min. før du tar kakene ut av formene.

  7. Topping:

    Pisk fløten i EZ Speedy på trinn 1 til den blir stiv. Ha i melis og fortsett å piske i noen få sekunder. Fordel kremen på de avkjølte kakene ved hjelp av Liten Slikkepott. Sett sammen bløtkaken og pynt med bringebær på toppen.