Hjemmelaget yoghurt
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 8.5 dl H-melk
- 150 g yoghurt
Forberedelse
5 minutterTilberedning
720 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Plasser 6 Tumblers i Yoghurt Maker.
-
Varm opp melken til like under kokepunktet.
-
Etter at melken har blitt varmet opp, avkjøles den til 40 grader. Først da kan yoghurten tilsettes. Rør til yoghurten inn i melken til det er godt blandet.
-
Hell blandingen i de 6 tumblerne og sett på lokk.
-
Hell veldig varmt vann fra vannkranen i Yoghurt Maker, la vannet stige mellom tumblerne til det er 2 cm fra toppen av Yoghurt Maker.
-
Dekk til Yoghurt Maker. Yoghurten skal stå i 6–12 timer i romtemperatur i Yoghurt Maker.
-
Ta deretter hver tumbler ut av Yoghurt Maker og oppbevar dem i kjøleskapet frem til servering.
*Tips: For å lage hjemmelaget yoghurt må du ha en aktiv yoghurt fra en matbutikk (gjerne upasteurisert). Neste gang kan du bruke yoghurt som du selv har laget med Yoghurt Maker. Etter at du har laget yoghurt 3 ganger, må du bruke en ny yoghurt fra en matbutikk.