Key Lime Mousse
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 100 g g grahamskjeks (ca. 10 kjeks)
- 25 g smør (kaldt og skåret i terninger)
- 220 g kremost
- 140 ml søtet kondensert melk
- 150 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
- 4 lime, saften av disse (ca. 60 ml)
- Til servering
- skall av 1 lime
- krem
Forberedelse
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Ha grahamskjeks og smør i SuperSonic Chopper Stor med knivinnsats, sett på lokket og trekk i snoren til det er finhakket. Hell blandingen i Junior Rørebolle ved hjelp av Slikkepott, og sett den til side.
-
Mousse: Ha kremost, kondensert melk og yoghurt i en ren SuperSonic Chopper Stor med vispinnsats. Sett på lokket og trekk i snoren til det er rørt helt sammen.
-
Sett trakten fast på lokket i lukket stilling. Hell limesaft ned i trakten og drei til åpen stilling. Trekk i snoren for å blande saften inn i moussen.
-
Til servering: Fordel kjeksblandingen likt i 4 glass og fordel deretter limemoussen oppå kjekslaget. Topp med krem og limeskall.
Du kan lage moussen i forveien og oppbevare den i opptil 3 dager i en lufttett beholder, f.eks. Rundletter, i kjøleskapet.