Halloumi Burgers
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- Til marinaden:
- 1/2 bunt persille
- 1/2 ts timianblader
- 1/2 ts revet organisk sitronskall
- 4 ss solsikkeolje
- Til burgerne:
- 200 g Halloumi
- 2 burger-brød
- 4 salatblader
- 1/2 aubergine eller squash
- 1/2 ss solsikkeolje
- 1/2 økologisk agurk eller 1 tomat
- Til dip:
- 100 g yoghurt naturell
- 50 g rømme
- 1/2 ts revet sitronskall
- Salt & pepper
- Litt sukker
Forberedelse
15 minutterTilberedning
10 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Finhakk de rene og tørre urtebladene i SuperSonic Chopper Stor. Legg en 1/2 ss til side. Ha resten av urtebladene i en bolle, tilsett sitronskall, olje og bland alt sammen. Tilsett halloumi i skiver og mariner i 2 timer.
-
Tørk halloumi og legg deretter skivene på MicroPro Grill, sett dekselet i lav stilling og grill i 4-5 minutter ved 1000W. Vend dem og grill i ytterligere 2-3 minutter.
-
Skjær aubergine eller squash i skiver ved hjelp av Mando Junior (tykkelse III). Pensle på olje med børste og grill i 2 minutter på hver side, også med MicroPro Grill (lav stilling).
-
Del burger-brødene og brun dem raskt på innsidene på grillen. Sett sammen burgeren; den nedre halvdelen av brødet med salat og grønnsaker, halloumi på toppen, og så agurk eller tomatskiver.
-
Lag dip ved å blande resten av urtene sammen med de andre ingrediensene. Legg på en passe skje, og deretter den siste toppingen og burger-brødet på toppen.
Det fantastiske med grillmat er at det finnes så mange enkle alternativer for å lage gode måltider for enhver smak og diett. En balansert vegetarisk rett inneholder ofte den svært så populære halloumi. Passe salt, myk og saftig – halloumi er en allsidig ost som smaker godt når den grilles, og den kan kombineres med mange andre ingredienser og smaker. Start med basis-ingrediensene, og bygg burgeren for så å sette sammen drømmeretten din, enten den er av det enkle slaget eller mer ambisiøs med sideretter og forskjellige sauser.
Tips: Finn fram det du har av rester og andre ingredienser fra kjøleskapet ditt og bruk det som topping! Paprika, sopp, avokado eller løk kan være prikken over i’en.