Tilbake til resultater
Matbrød med krydderurter
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
- Ingredienser, 1 brød
- 6 ½ mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 10 soltørkede tomater i olje
- ½ dl friske krydderurter, f.eks. persille, rosmarin, basilikum eller timian
- 1 fedd hvitløk
- 3,3 dl øl
- 1 ss sitronsaft
- Vegetabilsk olje til smøring av formen
Forberedelse
15 minutterTilberedning
45 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
Tilberedning: 10 minutter på 210°C og 45-55 minutter på 190°C
- Ta bakeristen ut av ovnen og plasser UltraPro Cocotte 1,8 l på risten. Varm opp ovnen til 210°C.
- Bland mel, bakepulver, salt og sukker. Hakk soltørkede tomater, krydderurter og hvitløk i Herb Chopper.
- Rør de hakkede ingrediensene, øl og sitronsaft sammen med melblandingen til en myk deig.
- Hell deigen i en smurt UltraPro Cocotte 1,8 l, legg på lokket og stek brødet i en forvarmet ovn ved 210°C i 10 minutter.
- Ta deretter av lokket, skru ned temperaturen til 190°C, og stek videre i ca. 45-55 minutter.
Server brødet til suppe eller på ostebordet.