Mørdeigsterte med frukt
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 100 g hvetemel
- 60 g sukker
- 1/4 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 80 g smør (skåret i små biter)
- 2 eggeplommer
- VELG EN AV TOPPENE:
- Appelsinterte:
- 50 g appelsinmarmelade,
- 3 appelsiner (skrelt og skåret i tynne skiver)
- Bringebær- eller Jordbærfløtepai:
- 175 ml kremfløte
- 200 g bringebær eller jordbær
- 1/2 ss melis (å snu frukten i)
- Hasselnøtt-sjokoladeterte med pære:
- 50 g sjokolade og hasselnøtt-krem
- 4 hermetiske pærer delt i to (drenert og skåret i tynne skiver)
Forberedelse
10 minutterTilberedning
29 minutterHviletid
30 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Fjern risten fra ovnen og forvarm ovnen til 180°C.
-
Bland alle ingrediensene i Ultimate Rørebolle 3,5 l og elt med fingrene til du får en jevn deig som fester seg uten synlige smørbiter. Unngå å elte deigen for mye.
-
Trykk deigen jevnt ut i en Liten Rund Silikonform og flat ut med en Slikkepott.
-
Legg Liten Rund Silikonform på en kald ovnrist, sett risten på det nest laveste rillen i ovnen og bak i 27-29 min.
-
La den avkjøle helt, i ca. 30 min., før du fjerner terten forsiktig fra formen og topper med ingrediensene du ønsker. Fordel først syltetøy, pisket krem eller sjokolade- og hasselnøttkrem med Liten Slikkepott. Plasser deretter frukten på toppen. Server med ekstra pisket krem om nødvendig.