Tacosalat
Fremgangsmåte
Ingredienser
1 personer
- 150 g hakket kylling eller storfekjøtt
- 1 ts tacokrydder*
- 1/4 ts salt
- 3 ss salsa**
- 45 g cherrytomater
- 35 g mais
- 40 g paprika
- 1 ss rødløk
- 35 g revet ost (cheddar, Pepper Jack eller lignende)
- 25 g salat (romaine eller isberg)
- tortillastrimler (valgfrit)
Forberedelse
10 minutterTilberedning
8 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
I Ultimate Rørebolle 2 l, bland hakket kylling, tacokrydder og salt. Varm en stekepanne over middels høy varme, og stek deretter kjøttet i 5-8 minutter, eller til det er gjennomstekt. Sett den til side og la den avkjøle.
-
Hell salsaen i Universal Jar 8,25 dl, legg deretter salaten i lag, først tomater, deretter paprika, mais, stekt hakket kylling, ost, rødløk. Avslutt med salat øverst. Til slutt legger du til tortillastrimler (hvis du velger å bruke dem).
-
Lukk lokket og sett det i kjøleskapet til det er på tide å spise.
-
Når du er klar til å servere, rist alle ingrediensene godt sammen. Hell salaten i en bolle eller spis den fra beholderen.
Tips:
*Du kan lage hjemmelaget tacokrydder ved å blande følgende ingredienser:
5 ml/ca. 1 ts chilipulver
5 ml/ca. 1 ts hvitløkspulver
2 ml/ ca. ½ ts paprika
2 ml/ca. ½ ts spisskummen
2 ml/ca. ½ ts løkpulver
1 ml/ca ¼ ts kajennepepper
1 ml /ca. ¼ ts pepper
1 ml/ca. ¼ ts salt
1 ml/ca. ¼ ts oregano
**Salsa lages som beskrevet i oppskriften på klassisk salsa.