Potetvafler med bacon og ost
Fremgangsmåte
Ingredienser
8 personer
- 350 g potet
- 1 dl vann
- 90 g mykt smør
- 3/4 dl melk
- 3 eggeplommer
- 1 klype revet muskatnøtt
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 3 eggehviter
- Topping
- 200 g bacon
- 100 g revet ost
Forberedelse
20 minutterTilberedning
40 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Ta ut stekeristen fra ovnen, plasser 2 Silikon Vaffelformer på den og varm opp ovnen til +180°C
varmluft. -
Skrell potetene og skjær dem i små biter. Tilbered dem i MicroCook Kanne 1 l i 10 min på 600 watt.
La dem hvile i 3 min. -
Hell av vannet og ha potetene over i Ultimate Røreskål 4,5 l og mos med Grønnsakmoser. Tilsett mykt smør og
bland med Slikkepott. Tilsett melk, eggeplommer, muskatnøtt, salt og pepper og bland igjen. -
Pisk eggehvitene stive i Eazy Speedy og vend det forsiktig i røren.
-
Fordel røren i 2 Silikon Vaffelformer og stek i 20 min La dem avkjøle litt innen de forsiktig tas ut av
formene og legges på Silikon Bakeunderlag. -
Skjær bacon i små biter med U-series Kokkekniv og tilbered i mikrobølgeovn i MicroCook Kanne 1 l i 4 min på
600 watt, rør i dem etter 2 min. -
Fordel bacon og revet ost på vaflene og stek dem ytterligere i 6-8 min på Silikon Bakeunderlag på
+220°C varmluft.