Lasagne
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- Bechamel
- 50 g smør
- 50 g mel
- salt
- muskatnøtt
- 7 dl melk romtemperert
- Ragù
- 1 liten løk (ca. 50 g)
- 1 gulrot (ca. 50 g)
- 1 stilk selleri (ca. 50 g)
- Litt olivenolje
- 500 g kjøttdeig av kalv- eller storfekjøtt blandet med hakket bacon (ca. 80 g)
- 30 ml hvit hvitvin
- 500 g tomatsaus
- 1 ts tomatpuré (konsentrert tomat)
- salt etter smak
- 5 g hvitt sukker
Forberedelse
20 minutterTilberedning
20 minutterHviletid
5Vanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Bechamel
-
Smelt smøret i MicroCook Kanne 1 l i 40 sek. på 600 watt.
-
Tilsett mel, salt og revet muskatnøtt og rør sammen med Plastvisp.
-
Hell sakte i melken mens du rører, og varm deretter blandingen i 3 min. på 600 watt.
-
Rør og kok igjen i 3 min. på 600 watt.
-
Rør og la hvile i 5 min.
-
Foretrekker du en tykkere saus, kan du sette blandingen inn i 1 min. på 600 watt av gangen med omrøring i mellom og la blandingen stå i 5 min.
-
Ragù
-
Skrell og skjær løk, gulrot og selleri i stykker. Hakk dem med SuperSonic Chopper Liten og legg dem i MicroCook Round 2,25 l med litt olivenolje. Sett på lokket og varm opp i 1 min. på 600 watt.
-
Rør i grønnsakene med Røreskje, tilset tkjøttdeig og rør igjen.
-
Legg på lokk og tilbered i 4 min. på 600 watt. Rør godt innimellom (2+2 min.) for å fordele kjøttet i små biter.
-
Tilsett vinen og kok uten lokk i 1 min. og 30 sek. på 600 watt.
-
Rør godt rundt, og tilsæt tomatsaucen, tomatpuréen, salt og sukker.
-
Rør godt og tilsett tomatsaus, tomatpuré, salt og sukker.
-
Rør for å blande sausen, sett på lokk og tilbered i 20 min. på 600 watt. Rør hvert 5. minutt. La retten avkjøles i 5 min.
Tilbered lasagnen ferdig i ovnen med UltraPro Rektangulær 3,3 l (ca. 300 g lasagneplater). Ragù og bechamel tilberedes raskt og enkelt, slik at du sparer tid og energi. Retten kan enkelt tilberedes dagen før.