Fyldig suppe med høstgrønnsaker
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 1 løk (kuttet i fire)
- 2 fedd hvitløk
- 2 selleristang (skåres i fire)
- 2 gulrøtter (skrelles og kuttes i fire)
- 30 ml kokos- eller olivenolje (2 ss)
- 4 stykker bacon (grovhakket)
- 1 stor purre (kun den hvite delen og i tynne skiver)
- 2 kvister rosmarin (kun blader)
- 1 timiankvist (kun blader)
- 1 laurbærblad
- 1.5 l grønnsaks- eller kyllingkraft
- 440 g cannellinibønner på boks (drenert og skylt)
- 150 g ukokt pasta, f.eks. makaroni
- Salt og pepper etter smak
- 60 g grønnkål
- Til servering
- Olivenolje
- Sitronsaft
- Nyhakket persille
Forberedelse
20 minutterTilberedning
31 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrøtter i SuperSonic Chopper Large. Sett på lokket og trekk i snoren til alt er finhakket.
-
Varm oljen i Tupp Universal Gryte 4 l og stek baconet i 2-3 min eller til det begynner å bli brunt. Tilsett purre og surr i 2-3 min.
-
Tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin, timian og laurbærblad og fres i 2-3 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli myke.
-
Tilsett kraft, bønner, pasta, salt og pepper og legg på lokket og kok i 15-20 min på lav varme. Rør underveis til pastaen er kokt. Tilsett grønnkål og kok i 2 minutter, eller til grønnkålen er myk.
-
Server med brød og nyrevet parmesan.
TIPS:
- Tilsett andre grønnsaker etter eget valg, for eksempel søtpotet, squash eller brokkoli.
- Du kan også legge til stekt kylling for en mer proteinrik suppe.