Jalapeño kyllingburger
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 450 g utbenet kyllinglår eller bryst
- 4 vårløk
- 1 bunt koriander
- 1 jalapeño (uten frø)
- 2 fedd hvitløk
- 1 lime (revet skall og saft)
- 5 ml malt spisskummen (±1 ts.)
- 5 ml malt paprika (±1 ts.)
- 50 g revet ost etter eget valg
- Salt og pepper etter smak
- Til servering
- 5 burgerbrød
- 1 tomat (skåret i skiver)
- Guacamole
- Salat
- 1 rødløk (tynne skiver)
- Meksikansk hot sauce
Forberedelse
15 minutterTilberedning
20 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Bruk FusionMaster Kvern med den grove hullskiven til å hakke kylling, vårløk, koriander og jalapeño. Sett Ultimate Rørebolle 3,5 l under, slik at ingrediensene samles i den. Tilsett resten av ingrediensene og rør, til det er blandet sammen.
-
Del blandingen i 4 like store deler og form til burger.
-
Legg 2 burgere i MicroPro Grill. Sett lokket på grill/lav posisjon og tilbered i mikrobølgeovnen i 4 min. ved 900 watt. Vend burgerene og stek i ytterligere 4 minutter eller til de er gyldenbrune og gjennomstekte til en innvendig temperatur på 74°C. Gjenta med de resterende to burgere.
-
Server Kyllingburger i hamburgerbrød med tomatskiver, guacamole, salat, rødløk og meksikansk hot sauce.
TIPS: Guacamole kan enkelt lages i SuperSonic Chopper Stor.