Pizzaruller
Fremgangsmåte
Ingredienser
8 personer
- Deig
- 1 dl lunkent vann
- 1/2 ts sukker
- 12.5 g gjær
- 200 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 2 ss olivenolje (± 0,5 spsk)
- Fyll
- 1.5 vårløk
- 100 g fersk sopp
- 1/2 rød paprika
- 1/2 ss solsikkeolje (± 1spsk)
- 25 g revet emmentalost
- 50 g feta
- olie til steking
- ost til å drysse over
- Tomatsaus
- 30 g tomatpuré
- 1/2 ss vann
- 1/2 ss solsikkeolje
- 1/2 ts italiensk krydderi: Oregano, timian etc
- Salt og pepper
Forberedelse
30 minutterTilberedning
25 minutterHviletid
40 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Bland vann, sukker og gjær, indtil gjæren er oppløst.
-
Tilsett mel, salt og olje i Ultimate Røreskål 3,5 l. Lag en fordypning i midten og rør inn gjærblandingen. Elt alt sammen til alle ingrediensene er blandet.
-
Sett lokket på. Puff ut overflødig luft. Sett skålen til heving i lunkent vann. Lokket popper opp når deigen er ferdig hevet. Det tar ca. 30-40 min.
Fyll
-
Mens deigen hever tilbereder du fyllet. Skjær vårløken i fine ringer og skjær paprika og sopp i terninger. Varm olje i en panne og stek grønnsakene til væsken har fordampet. La grønnsakene avkjøles
Tomatsauce
-
Bland alle ingrediensene til tomatsausen i Ultimate Røreskål 2 l.
-
Dryss eventuelt den hevede deigen litt mel over. Kjevle ut deigen på Deigunderlaget
-
Fordel tomatsausen på deigen. Bland revet emmentaler og smuldret feta inn i det avkjølte fyllet og fordel dette jevnt over tomatsausen. Dryss over med italiensk
krydder. -
Rull deigen sammen og skjær 8 pizzaruller. Smør PremiaGlass 1,5 l med olje. Pizzarullene legges side om side i PremiaGlass 1,5 l med snittflaten opp.
-
La pizzarullene stå tildekket i ca 20 minutter til de har hevet. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200°C over-/undervarme.
-
Dryss over resten av osten og stek pizzarullene i ovnen
i 20-25 minutter.