Pesto
Fremgangsmåte
Ingredienser
1 personer
- 10 g frisk basilikum
- 50-75 g parmesan
- 30-40 g pinjekerner (evt. lett ristet)
- 1-2 store fett hvitløk
- 1-1 ½ dl olivenolje
- Flaksalt
- Pepper eller sitronpeber (valgfritt)
- Saft fra litt mindre enn en halv sitron (valgfritt)
Forberedelse
10 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Skyll basilikumbladene og la dem renne av. Legg dem deretter i SuperSonic Chopper Liten.
-
Høvle tynne skiver av parmesanen med Universal Grønnsaksskreller oppå basilikumbladene. Tilsett pinjekjerner og 1–2 fedd hvitløk. Sett på lokket og hakk. Skrap kantene innvendig med Liten Slikkepott
-
Tilsett olje løpende til du oppnår ønsket konsistens (i alt ca. 1–1 ½ dl olivenolje). Start med litt olje. Heller for lite enn for mye, da det er mye lettere å tilsette mer senere.ende.
-
Smak til med salt og ev. sitronsaft og/eller sitronpepper
Tilberedt med SuperSonic Chopper Liten, Universal
Grønnsaksskreller og Lille Slikkepott