Potetkroketter
Fremgangsmåte
Ingredienser
18 personer
- 550 g skrelte poteter
- 1/2 dl vann
- 1 ss smør
- 1 egg
- 1.5 ss mel
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts peber
- Panering
- 1 egg
- 1 ss melk
- 50 g brødrasp
Forberedelse
20 minutterTilberedning
5 minutterHviletid
5 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Skrell potetene med Universal Grønnsaksskreller og skjær dem i mindre biter med U-series Universalkniv. Sett dem i MicroCook 2,25 l, tilsett vann, legg på lokket og stek i mikrobølgeovnen i 15 min. på 900 watt. La potetene hvile i 5 minutter.
-
Hell om nødvendig overflødig vann fra potetene og legg potetene i Ultimate Rørebolle 3,5 l. Mos dem med en Grønnsaksmoser, tilsett smør og vend med Slikkepott. Tilsett egg, mel, salt og pepper og bland til en jevn mos.
-
Sett Press n' Make Tut (Rund 2,2 cm) og sett inn Press n' Make Cutter foran. Legg Press n' Make Deigunderlag under og fyll i mosen. Fjern Cutter og press ut mosen med Stempel.
-
Skjær rullene i passende biter med Cutter og dypp dem i vispet egg og melk. Vend dem til slutt i brødrasp og stek dem gylne i rikelig med olje.
Tips:
Forbered mosen på forhånd og oppbevar den i kjøleskapet til krokettene skal stekes.