Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert Kake
Tilbake til resultater

Éclair (fylt vannbakkels)

  • Tupperware Éclair (fylt vannbakkels) Éclairs de Páscoa
  • Tupperware Éclair (fylt vannbakkels)

Fremgangsmåte

Ingredienser

12 personer

  • Deigen
  • 2.5 dl vann
  • 1 klype sukker
  • 1 klype salt
  • 50 g smør
  • 150 g mel
  • 4 egg (mediumstørrelse)
  • Vaniljekrem:
  • 2 ss sukker
  • 1 æg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss maisstivelse
  • 2.5 dl melk
  • 2 dl fløte
  • Til pynt
  • spiselige blomster

Forberedelse

20 minutter

Tilberedning

20 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

Vaniljekrem:

  1. Lag vaniljekremen først, så den er avkjølt og klar til bruk når du skal fylle den i vannbakkelsene. Ha sukker, egg, vaniljesukker og maisstivelse i MicroCook Kanne 1 l. Rør godt rundt i massen med Visp, legg på lokk og tilbered i mikrobølgeovnen i 20 sek på 600 watt.

  2. Rør rundt. Hell melken i MicroCook Kanne 1 l, rør rundt igjen, sett på lokket og tilbered i mikrobølgeovnen i 1,5 min på 800 watt.

  3. Ta MicroCook Kanne 1 l ut av mikrobølgeovnen og rør rundt. Sett MicroCook Kanne 1 l tilbake i mikrobølgeovnen med lokk på og tilbered i ytterligere 1,5 min på 800 watt.

  4. Kremen er nå blitt kokt opp og er stivnet, men vaniljen er kanskje ikke helt fordelt, så rør godt. La kremen avkjøle.

Éclairs:

    1. Bruk en gryte til å koke opp vann, salt, sukker og smør på høy varme. Skru ned til middels varme og tilsett det siktede melet under konstant omrøring, til deigen er tykk og blank.
  1. Hell det over i en skål, og la det avkjøle. Når deigen er litt avkjølt, visper du inn ett egg om gangen.

  2. Ta stekebrettene ut av ovnen og legg Silikon Bakeunderlag med kant på et av dem. Forvarm ovnen til 210 °C med over- og undervarme

  3. Bruk Press n’ Make med den 3-delte innsatsen med rund spiss og lukk den med kutter som hører til. Siden deigen er myk, kan den være vanskelig å flytte på. Derfor dekker du Press n’ Make-underlaget med bakepapir, som du bretter rundt slik at det ligger fast. Klikk den 3-delte innsatsen fast i rillen under Press n’ Make-beholderen. Plasser Press n’ Make-underlaget under Press n’ Make-beholderen og ha deigen over i Press n’ Make-beholderen.

  4. Trykk deigen ut for enkelt å forme vannbakkelsene. Bruk målestrekene på kakearket for å lage helt like vannbakkels.

  5. Legg kakearket med bakepapir og vannbakkelser på Silikon bakeunderlag med kant, og dra kakearket ut slik at vannbakkelser og bakepapir holder seg påSilikon Bakeunderlag 

  6. Sett dem i den midterste rillen i ovnen i ca. 20 minutter, til de er lett gylne. La avkjøles før du fyller og pynter dem.

  7. I mellomtiden visperr du fløten til krem i Eazy Speedy. Bruk en Slikkepott til å vende kremen inn i vaniljekremen. Vend litt krem inn om gangen så du ikke slår ut luften.

  8. Klip et hul i dine éclairs med TupperChef Saks. Fyld vaniljecremen i en sprøjtepose og fordel den i dine éclairs. Sprøjt et par toppe af flødeskum ovenpå og pynt med spiselige blomster.

  9. Klipp et hull i vannbakkelsene med TupperChef Saks. Fyll vaniljekremen i en sprøytepose og fordel den i vannbakkelsene. Sprøyt et par topper av krem oppå og pynt med spiselige blomster.

Tips:

Visste du at du kan skifte tyllen på sprøyteposen selv når den er fylt? Bare skru den av og skift til en annen. Så kan du enkelt få unike vannbakkels ved hjelp av forskjellige pynteteknikker.