Grillet, fylt aubergine
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 1 aubergine
- 2 ss olivenolje
- 3 ss couscous
- 2 hvitløk
- Salt og pepper
- 2 ss revet ost
- 3 ss ajvar*
Forberedelse
10 minutterTilberedning
35 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Vask og tørk auberginen. Del auberginen på langs og skjær to ganger inn i det hvite kjøttet – uten å skjære gjennom. Bland olivenolje med 1 ss vann og pensle begge stykkene.
-
Snu auberginen med skjæreflaten vendt ned i MicroPro Grill, og tilbered med lokket i lav posisjon i 8 min ved 1000
watt. -
Bland i mellomtiden råcouscous med ajvar og presset hvitløk. Krydre med salt og pepper.
-
Fyll med en skje av couscous-blandingen i «lommene» i auberginestykkene du skar i punkt 1. Strø ost over. Tilbered augerginen ytterligere I 5–6 min ved 1000 watt med lokket i høy posisjon
TIP:
- Strø over sesamfrø, og server med aioli.