Syltede Tomater
Fremgangsmåte
Ingredienser
10 personer
- 900 g plommetomater*, uten kjerner
- 1/4 løk, skrelt (ca. 75 g)
- 15 g fersk dild
- 1 hele allehåndefrø
- 2 laurbærblade
- 1 fedd hvidløk, skrelt
- Lake
- 750 ml vann
- 30 g sukker
- 40 g grovt salt
- 90 ml hvit eddike (7% syre)
Forberedelse
10 minutterTilberedning
10 minutterHviletid
10 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Vask tomater og løk
-
Fjern kjernene fra tomatene. Skjær løken i tynne skiver på MandoJunior, og del deretter løkskivene i to..
-
Tilsett løk, dill, allehåndefrø, laurbærblad og hvitløk i Universal Jar 3 l - Sylting, tilsett deretter tomater. Den må ikke fylles mer enn til flaskehalsen
-
For å tilberede laken, kok opp vannet over høy varme i ca. 5-8 min., tilsett deretter sukker og salt. Rør til oppløst; tilsett eddik og rør for å blande.
-
La laken avkjøles i 5 min. og hell den over tomatene. Fyll beholderen opp med væske opp til flaskehalsen.
-
La beholderen stå i 10 minutter slik at væsken kan fordeles mellom ingrediensene. Hell i mer væske etter behov opp til flaskehalsen, og lukk deretter beholderen med lokket med den innebygde ventilen
-
Innholdet kan oppbevares i opptil 6 måneder på et kjølig, mørkt sted. Innholdet vil være klart til bruk etter 2-3 uker
-
Etter åpning skal beholderen oppbevares stående i kjøleskapet og innholdet bør brukes innen 20 dager.
TIP:
Siden konsistensen kan endre seg under kon servering, anbefales det å bruke faste eller litt umodne tomater.