Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Forrett
Tilbake til resultater

Syltede Tomater

  • Tupperware Syltede Tomater

Fremgangsmåte

Ingredienser

10 personer

  • 900 g  plommetomater*, uten kjerner
  • 1/4 løk, skrelt (ca. 75 g)
  • 15 g fersk dild
  • 1  hele allehåndefrø
  • 2 laurbærblade
  • 1  fedd hvidløk, skrelt
  • Lake
  • 750 ml vann
  • 30 g sukker
  • 40 g grovt salt
  • 90 ml  hvit eddike (7% syre)

Forberedelse

10 minutter

Tilberedning

10 minutter

Hviletid

10 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

  1. Vask tomater og løk

  2.  Fjern kjernene fra tomatene. Skjær løken i tynne skiver på MandoJunior, og del deretter løkskivene i to..

  3. Tilsett løk, dill, allehåndefrø, laurbærblad og hvitløk i Universal Jar 3 l - Sylting, tilsett deretter tomater. Den må ikke fylles mer enn til flaskehalsen

  4. For å tilberede laken, kok opp vannet over høy varme i ca. 5-8 min., tilsett deretter sukker og salt. Rør til oppløst; tilsett eddik og rør for å blande.

  5. La laken avkjøles i 5 min. og hell den over tomatene. Fyll beholderen opp med væske opp til flaskehalsen.

  6. La beholderen stå i 10 minutter slik at væsken kan fordeles mellom ingrediensene. Hell i mer væske etter behov opp til flaskehalsen, og lukk deretter beholderen med lokket med den innebygde ventilen

  7. Innholdet kan oppbevares i opptil 6 måneder på et kjølig, mørkt sted. Innholdet vil være klart til bruk etter 2-3 uker

  8. Etter åpning skal beholderen oppbevares stående i kjøleskapet og innholdet bør brukes innen 20 dager.

TIP:

Siden konsistensen kan endre seg under kon servering, anbefales det å bruke faste eller litt umodne tomater.