Ostekuler
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 70 g ost (Emmentaler, Parmesan ...)
- 180 ml vann
- 60 g smør
- 2 ml salt
- 100 g hvetemel
- 3 mellomstore egg
- Eggeblanding til pensling: 1 eggeplomme og 15 ml vann ( ±1 ss.)
Forberedelse
20 minutterTilberedning
29 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 210 °
-
Riv osten ved å bruke Grate N Store
-
Hell vannet i MicroCook Kanne 1 l. Tilsett smør og salt. Sett lokket i "åpen posisjon" og varm blandingen i mikroen i 4 min. på 600 watt. Tilsett melet straks og rør kraftig med en deigskrape til du har en jevn deig som ikke fester seg til kannen. Tilsett eggene ett om gangen samtidig som du rører. Ikke tilsett neste egg før det forrige er helt blandet inn i røren. Vend halvparten av revet ost inn i deigen
-
Legg Silikon Bakeunderlag med kant på en kald ovnsrist. Plasser tuten med et sirkulært hull i sprøyteposen og fyll posen med deigen. Lag deretter små runde kuler som har samme størrelse som sirklene på bakeplaten
-
Bruk en gaffel dyppet i eggeblandingen til å gjøre toppen av ostebollene flate, dryss dem resten av den revne osten
-
Stek i 25
-
Ostebollene kan serveres som de er, som forrett eller fylt med kremost eller guacamole