Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Hovedrett
Tilbake til resultater

Stekt kylling med sitron, rosmarin og timian

  • Tupperware Stekt kylling med sitron, rosmarin og timian

Fremgangsmåte

Ingredienser

4 personer

  • 1 hel kylling
  • 2 løk
  • 1 sitron
  • 4 kvister timian
  • 4 kvister rosmarin
  • 2 fedk hvitløk
  • 60 ml olivenolje
  • Salt og pepper

Forberedelse

30 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Skrell og del løken i 4, og legg båtene inn i kyllingen. Still inn MandoChef på 2 mm. Skjær den andre løken og sitronen i skiver. Bruk fingerbeskyttelsen. Legg løk og sitronskiver i bunnen av UltraPro Oval 3,5 l.

  2. Legg kyllingen oppå skivene av løk og sitron.

  3. Bland sitronskall, timian og rosmarinblader, hakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en liten bolle, og gni kyllingen med blandingen. Legg UltraPro lokket på formen, slik at kyllingen kan marinere i 30 min.

  4. Forvarm ovnen til 180 °C uden varmluft.

  5. Hold kyllingen tildekket, sett den i ovnen og stek den i 1 - 1 ½ time. Den må være gylden og gjennomstekt til en indre temperatur på 74 °C. Ta av lokket de siste 10 min. av steketiden.

Legg marinadeblandingen under skinnet og inni kyllingen for maksimal smak!