Stekt kylling med sitron, rosmarin og timian
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 1 hel kylling
- 2 løk
- 1 sitron
- 4 kvister timian
- 4 kvister rosmarin
- 2 fedk hvitløk
- 60 ml olivenolje
- Salt og pepper
Forberedelse
30 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Skrell og del løken i 4, og legg båtene inn i kyllingen. Still inn MandoChef på 2 mm. Skjær den andre løken og sitronen i skiver. Bruk fingerbeskyttelsen. Legg løk og sitronskiver i bunnen av UltraPro Oval 3,5 l.
-
Legg kyllingen oppå skivene av løk og sitron.
-
Bland sitronskall, timian og rosmarinblader, hakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en liten bolle, og gni kyllingen med blandingen. Legg UltraPro lokket på formen, slik at kyllingen kan marinere i 30 min.
-
Forvarm ovnen til 180 °C uden varmluft.
-
Hold kyllingen tildekket, sett den i ovnen og stek den i 1 - 1 ½ time. Den må være gylden og gjennomstekt til en indre temperatur på 74 °C. Ta av lokket de siste 10 min. av steketiden.
Legg marinadeblandingen under skinnet og inni kyllingen for maksimal smak!