Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Tilbake til resultater

Pizzadeig

  • Tupperware Pizzadeig

Fremgangsmåte

Ingredienser

2 personer

  • 0.12 l lunkent vann ± 35°C'
  • 20 g fersk gjær
  • 225 g hvetemel
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt

Forberedelse

45 minutter

Tilberedning

20 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Hell vannet i Ultimate Rørebolle 3,5 l og rør inn gjæren til den er helt oppløst. Tilsett olivenolje, sukker, salt og mel og bland med Slikkepott. Elt deigen ferdig for hånd til den er jevn og glatt.

  2. Fyll vasken halvveis med ca. 37°C vann. Dekk til bollen, legg den i vannet og la deigen heve i ca. 30 min, til lokket ”spretter” opp av seg selv. I mellomtiden forbereder du toppingen.

  3. Ta ut ovnsristen og forvarm ovnen til 220°C uten varmluft.

  4. Elt pizzadeigen igjen i ca. 30 sek. og dryss litt mel over. Kjevle ut deigen på Deigunderlag med Multikjevle i en størrelse som passer til Lokk på UltraPro Rektangulær 5,7 l.

  5. Flytt deigen til Lokket, og fordel den valgte toppingen på pizzaen.

  6. Sett UltraPro lokket på den kalde ovnsristen og sett i ovnen på nederste rille. Stek i ca. 20 min.

TIPS: Pizzadeigen kan også brukes til å lage smakfulle pizzamuffins. De kan med fordel
fryses i Magnificent FreezerSmart-beholderen og tas med i matpakken.