Pizzadeig
Fremgangsmåte
Ingredienser
2 personer
- 0.12 l lunkent vann ± 35°C'
- 20 g fersk gjær
- 225 g hvetemel
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts sukker
- 1/2 ts salt
Forberedelse
45 minutterTilberedning
20 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Hell vannet i Ultimate Rørebolle 3,5 l og rør inn gjæren til den er helt oppløst. Tilsett olivenolje, sukker, salt og mel og bland med Slikkepott. Elt deigen ferdig for hånd til den er jevn og glatt.
-
Fyll vasken halvveis med ca. 37°C vann. Dekk til bollen, legg den i vannet og la deigen heve i ca. 30 min, til lokket ”spretter” opp av seg selv. I mellomtiden forbereder du toppingen.
-
Ta ut ovnsristen og forvarm ovnen til 220°C uten varmluft.
-
Elt pizzadeigen igjen i ca. 30 sek. og dryss litt mel over. Kjevle ut deigen på Deigunderlag med Multikjevle i en størrelse som passer til Lokk på UltraPro Rektangulær 5,7 l.
-
Flytt deigen til Lokket, og fordel den valgte toppingen på pizzaen.
-
Sett UltraPro lokket på den kalde ovnsristen og sett i ovnen på nederste rille. Stek i ca. 20 min.
TIPS: Pizzadeigen kan også brukes til å lage smakfulle pizzamuffins. De kan med fordel
fryses i Magnificent FreezerSmart-beholderen og tas med i matpakken.