Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Pull apart hvitløksbrød med ost

  • Tupperware Pull apart hvitløksbrød med ost Pull apart bread

Fremgangsmåte

Ingredienser

6 personer

  • Deig
  • 450 g hvetemel
  • 7 g salt
  • 20 g sukker
  • 18 g gjær
  • 210 g melk (stuetemperatur)
  • 60 g usaltet smeltet smør
  • 1 pisket egg, (stuetemperatur)
  • Fyll
  • 70 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 15 g revet parmesanost
  • 2 ss persille, koriander eller gressløk
  • 200 g mozzarella (finhakket eller revet)
  • pepper

Forberedelse

40 minutter

Tilberedning

35 minutter

Hviletid

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

Slik lager du deigen

  1. Bland mel og salt i Røreskål 3 l. Tilsett sukker, gjær og rør inn.

  2. I en middels skål blander du melk, egg og smeltet smør godt sammen.

  3. Tilsett melkeblandingen sakte i melblandingen, litt av gangen. Elt deigen godt til deigen trekker seg vekk fra sidene av skålen og ikke lenger er klissete, men bare myk.

  4. Legg lokket på Røreskål 3 l og la den heve på et lunt sted til minst dobbel størrelse (ca. 1-2 timer)

Fyll

  1. Tilsett hvitløk og urter i SuperSonic® Chopper Mellom og hakk. Tilsett smør, parmesan og pepper og bland til det er kremaktig.

Slik lager du brødet

  1. Kjevle ut deigen din med Multikjevle på Deigunderlag til et rektangel på 50 x 34 cm. Bruk måleenhetene på deigunderlaget.

  2. Fordel fyllet på toppen og dryss deretter over mozzarella.

  3. Klipp fem like strimler på kortsiden.

  4. Stable tre av strimlene oppå hverandre og legg de to siste strimlene oppå hverandre.

  5. Skjær stabelen med tre strimler i fire like firkanter og kutt stabelen med to strimler i fire like firkanter.

  6. Legg alle rutene i Silikon Brødform.

  7. Spre toppen av hver firkant litt fra hverandre slik at den ser lik ut.

  8. Dekk til med et Recycled Mikrofiber Koppehåndkle og la heve i romtemperatur i ca. 30 minutter. Pensle toppen av brødet med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn på 180°C i ca. 30-35 minutter.

Tips: Du kan også sette Silikon Brødform i kjøleskapet og bake brødet dagen etter.