Focaccia-Sandwich
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 20 g gjær
- 1.25 dl lunkent vann
- 1/2 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 230 g hvetemel
- Topping
- 100 g løk
- 1 ss olivenolje
- 50 g ansjosfileter (eller erstatt med 4 g flaksalt)
- 1/2 ts timian
- Fyll til sandwich
- 6 håndfuller ruccola
- 12 skiver parmaskinke
- 250 g frisk mozzarella
- 80 g soltørkede tomater
- 1 håndfull ferske basilikumblader
- 6 ts pesto
- Pesto
- 10 g frisk basilikum
- 70 g parmesan
- 40 g pinjekjerner
- 2 store fedd hvitløk
- 1/2 dl olivenolje
- Flaksalt / Pepper
- Saft fra en halv sitron
Forberedelse
65 minutterTilberedning
25 minutterHviletid
10 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Rør ut gjæren i lunkent vann i Ultimate Rørebolle 3,5 l og tilsett deretter salt og olivenolje.
-
Tilsett litt mel av gangen samtidig som du rører med slikkepotten. Elt deigen ferdig med hendene til deigen er jevn og glatt.
-
Sett på lokket og trykk det ned for å slippe ut overflødig luft. La deigen heve. Sett rørebollen i lunkent vann. Lokket popper opp når deigen er ferdig hevet. Det tar ca. 20-30 min.
-
Skrell løk og skjær dem i skiver med MandoJunior® (tykkelse 1). Ha løken i MicroCook Kanne 1 l og tilsett 1 ss olivenolje. Rør slik at olje kommer over hele løken. Sett på lokket og inn i mikrobølgeovnen i 8 min. ved 600 watt (omrøring etter 4 minutter).
-
Hakk ansjosene i SuperSonic® Chopper Liten. Hvis du velger å bruke flaksalt, hopp over dette trinnet.
-
Fordel deigen raskt i Silikon Rektangulærform. Lag fordypninger i deigen med fingrene. Fordel løk og ansjos/flaksalt og dryss over timian. La heve tildekket i 20 min.
-
Ta ovnsristen ut av ovnen og forvarm til 220°C varmluft. Plasser Silikon Rektangulærform på den kalde risten.
-
Stek i ovnen i ca. 20-25 min. ved 220°C. La foccaciaen avkjøles i formen i ca. 10 min før du tar det ut.
-
Pesto: Bland ingrediensene og litt av oljen i SuperSonic® Chopper Liten. Tilsett olje gradvis til du har ønsket konsistens.
-
Sandwich: Skjær brødet i skiver slik at du får passe størrelse til en sandwich. Smør brødet med pesto og tilsett deretter parmaskinke, mozzarella, ruccola, soltørkede tomater og basilikum.