Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Focaccia-Sandwich

  • Tupperware Focaccia-Sandwich

Fremgangsmåte

Ingredienser

6 personer

  • 20 g gjær
  • 1.25 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 230 g hvetemel
  • Topping
  • 100 g løk
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g ansjosfileter (eller erstatt med 4 g flaksalt)
  • 1/2 ts timian
  • Fyll til sandwich
  • 6 håndfuller ruccola
  • 12 skiver parmaskinke
  • 250 g frisk mozzarella
  • 80 g soltørkede tomater
  • 1 håndfull ferske basilikumblader
  • 6 ts pesto
  • Pesto
  • 10 g frisk basilikum
  • 70 g parmesan
  • 40 g pinjekjerner
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • Flaksalt / Pepper
  • Saft fra en halv sitron

Forberedelse

65 minutter

Tilberedning

25 minutter

Hviletid

10 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i lunkent vann i Ultimate Rørebolle 3,5 l og tilsett deretter salt og olivenolje.

  2. Tilsett litt mel av gangen samtidig som du rører med slikkepotten. Elt deigen ferdig med hendene til deigen er jevn og glatt.

  3. Sett på lokket og trykk det ned for å slippe ut overflødig luft. La deigen heve. Sett rørebollen i lunkent vann. Lokket popper opp når deigen er ferdig hevet. Det tar ca. 20-30 min.

  4. Skrell løk og skjær dem i skiver med MandoJunior® (tykkelse 1). Ha løken i MicroCook Kanne 1 l og tilsett 1 ss olivenolje. Rør slik at olje kommer over hele løken. Sett på lokket og inn i mikrobølgeovnen i 8 min. ved 600 watt (omrøring etter 4 minutter).

  5. Hakk ansjosene i SuperSonic® Chopper Liten. Hvis du velger å bruke flaksalt, hopp over dette trinnet.

  6. Fordel deigen raskt i Silikon Rektangulærform. Lag fordypninger i deigen med fingrene. Fordel løk og ansjos/flaksalt og dryss over timian. La heve tildekket i 20 min.

  7. Ta ovnsristen ut av ovnen og forvarm til 220°C varmluft. Plasser Silikon Rektangulærform på den kalde risten.

  8. Stek i ovnen i ca. 20-25 min. ved 220°C. La foccaciaen avkjøles i formen i ca. 10 min før du tar det ut.

  9. Pesto: Bland ingrediensene og litt av oljen i SuperSonic® Chopper Liten. Tilsett olje gradvis til du har ønsket konsistens.

  10. Sandwich: Skjær brødet i skiver slik at du får passe størrelse til en sandwich. Smør brødet med pesto og tilsett deretter parmaskinke, mozzarella, ruccola, soltørkede tomater og basilikum.