Mini sitronmuffins Med sitronkrem og marengs
Fremgangsmåte
Ingredienser
15 personer
- 130 g smør
- 165 g sukker
- 3 egg
- 3 sitron
- 80 g marsipan
- 4 ts vaniljesukker
- 65 g mel
- 2 ts bakepulver
- Topping
- 130 g sitronkrem
- 80 g eggehviter
- 100 g sukker
- Skall fra 1 sitron
Forberedelse
30 minutterTilberedning
22 minutterHviletid
20 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Ta ut ovnsristen og forvarm ovnen til 180°C.
-
Skyll Silikon Mini Muffinsform i kaldt vann og rist den fri for vann. Plasser Silikon Mini Muffinsform på en kald
ovnsrist. -
Smelt smør i MicroCook Kanne 1 l i mikrobølgeovnen.
-
Tilsett smør og sukker i Ultimate Rørebolle 3,5 l og pisk til den blir luftig. Bruk Mini Rivjern til å rive marsipanen
i skålen og bland det sammen. Tilsett deretter ett egg om gangen, som piskes inn i deigen. -
Riv skallet av tre sitroner og press saften fra en sitron med Zest n’ Press direkte i skålen. Tilsett vaniljesukker
og bakepulver i deigen. Sikt melet med Mål & Dryss inn i deigen og rør rundt. -
Fyll deigen i sprøyteposen og fordel deigen i hvert hull. Fyll hullet 2/3 fullt.
-
Stek mini muffinsene i 22 minutter eller til de er gylne. La dem avkjøles.
-
Når de er avkjølt tar du dem ut av formen og legger de på en tallerken. Lag et lite hull i midten av hver muffins
med en skje eller Eco Straw®. Fyll hullet med sitronkrem. -
Marengs: Tilsett eggehvitene i Eazy Speedy og pisk dem luftige. Tilsett sukker gradvis til det dannes topper.
Pass på at den er godt pisket slik at marengsen ikke faller sammen. -
Fyll Sprøyteposen med marengs og velg en sprøytespiss. Sprøyt marengs på toppen av hver muffins.
Bruk en liten gassbrenner for å gi toppen en fin gylden farge. -
Pynt mini muffins med revet sitronskall på toppen og server umiddelbart.