"Ringwiches"
Fremgangsmåte
Ingredienser
12 personer
- 200 g poteter
- 20 g gjær
- 2 dl lunkent vann
- 1/2 ts sukker
- 6 dl mel
- 2 ss olivenolje
- 1.5 ts salt
- Valgfritt fyll
Forberedelse
15 minutterTilberedning
44 minutterHviletid
32 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Ta stekeristen ut av ovnen og forvarm ovnen til 200 grader
-
Bruk en gaffel til å prikke huller i de uskrelte potetene. Legg dem i MicroCook Kanne 1 l, tilsett 1 ss vann, legg på lokket og tilbered i mikrobølgeovnen på 600 watt i 7-8 min. La potetene hvile i 3 min. før du heller ut vannet. Skrell potetene og mos dem med Grønnsaksmoser.
-
Rør ut gjær og sukker i 2 dl lunkent vann i en skål.
-
I en annen skål blandes mel, olivenolje, salt, moste poteter og deretter gjærblandingen sammen med en Slikkepott. Elt deretter deigen med hendene til den slipper skålen. Dekk til deigen og la den heve i ca. 30 min.
-
Sett Silikon Donutform på en kald stekerist.
-
Elt deigen lett og del den i 12 porsjoner (bruk litt mer mel hvis nødvendig). Trykk 6 porsjoner ned i
formene. -
Stekes i 16–18 min. Ta dem ut av formen og la dem avkjøle.
-
Stek resten av deigen i den rengjorte formen.
-
Del ringene i to og tilføy valgfritt fyll.
Fyll “Ringwiches” med:
- Røkt laks og smøreost
- Parmaskinke, ruccola og smør
- Kylling, avokado og grov sennep