Popcorn med hvit sjokolade og pistasj
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 30 g usaltede pistasjnøtter uten skall
- 50 g hvit sjokolade*
- 50 g popcornkjerner
Forberedelse
10 minutterTilberedning
3 minutterHviletid
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Hakk pistasjenøtter med SuperSonic Chopper Liten, ca. 6-7 trekk.
-
Riv sjokoladen med Grate N Store® (grov). For best resultat, legg sjokoladen og Grate N Store® i kjøleskapet i 15 minutter før bruk, slik at begge er kalde og sjokoladen ikke begynner å smelte.
-
Mål opp og legg popcornkjerner i WOW Pop Popcorn Maker uten å tilsette noe annet. Sett lokket i åpen posisjon ved å justere siden av lokket med ventiler med hullene på beholderen.
-
Sett den i mikrobølgeovnen og sett den i 3 minutter på høy temperatur med en maksimal effekt på 1000 watt. Hold deg i nærheten av mikrobølgeovnen og lytt nøye etter poppene. Når poppene begynner å avta med cirka 2 sekunder mellom hvert pop, stopper du mikrobølgeovnen. Avhengig av mikrobølgeovnen kan tiden være mindre eller mer enn 3 minutter (se bruksanvisningen for flere detaljerte instruksjoner).
-
Når popcornet er klart, hold lokket i åpen posisjon og rist ut de upoppede kjernene.
-
Tilsett den revne sjokoladen umiddelbart i det varme popcornet, sett lokket i lukket posisjon og rist forsiktig i ca. 30 sekunder. Tilsett de hakkede pistasjenøtter og rist igjen.
-
Fordel popcornet på et Silikon Bakeunderlag og la dem avkjøles. Hvis romtemperaturen er over 23-25°C, sett dem i kjøleskapet i 15 minutter. Dette trinnet er kun for å hindre at sjokoladen fester seg til fingrene, men hvis du ikke kan vente, kan du nyte dem med en gang!
-
Popcornet kan deretter helles i en serveringsskål og oppbevares i romtemperatur frem til servering (hvis romtemperaturen ikke er over 25°C).
*Det er viktig å bruke en hvit sjokolade av god kvalitet, som smelter bedre enn billigere sjokolade. Billigere smeltet hvit sjokolade er ofte tykk og sprer seg ikke jevnt.
Viktig: Etter bruk, ved rengjøring, kan du fjerne glassbollen fra silikonbunnen og håndtere glassbollen forsiktig. Den er skjør og kan gå i stykker hvis den mistes så vær forsiktig med den.