Moussaka
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 3 ss olivenolje
- 600 g kjøttdeig
- 2 rødløk
- 4 fedd hvitløk
- 3 ss tomatpuré
- 400 g hakkede tomater
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts tørket timian
- 1 ts malt kanel
- 600 g auberginer
- Salt
- Pepper
- Saus
- 3 ss smør (mykt)
- 3 ss mel
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 1 dl melk
- 1 eggeplomme
- 50 g revet parmesan
- Salt
- Pepper
- Revet muskatnøtt
Forberedelse
30 minutterTilberedning
60 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Skjær auberginene på langs med MandoChef® (4; låst).
-
Hakk løk og hvitløk med SuperSonic® Chopper Liten.
-
Fres løk og hvitløk i olivenolje i en panne til løken er klar. Tilsett kjøttdeigen og stek.
-
Tilsett tomatpureen og la den steke. Tilsett de hakkede tomatene og krydder. Rør det sammen
og la det småkoke på middels varme i 5-8 minutter. -
I mellomtiden lager du den hvite sausen. Tilsett smør i vår MicroCook Kanne 1 l, sett på lokket og
sett kannen i mikrobølgeovnen på 600 watt i 1 minutt. -
Tilsett mel, rør rundt og sett i mikrobølgeovnen i ytterligere 1-2 minutter på 600 watt. Rør underveis.
-
Tilsett grønnsaksbuljong og melk, bland godt og sett det i mikrobølgeovnen i cirka 4 minutter på
600 watt. Rør underveis. -
Tilsett eggeplomme og parmesan og bland det sammen. Riv litt muskatnøtt med Mini Rivjern direkte i MicroCook-kannen. Smak til sausen med salt, pepper og muskatnøtt.
-
Tilsett vekselvis aubergineskiver og kjøtt i UltraPro Oval 2 l. Avslutt med den hvite sausen og legg på lokket.
-
Stek moussakaen i en forvarmet ovn på 200 °C over-/undervarme i 20 minutter. Ta deretter av lokket og sett det i ovnen i ytterligere 20-25 minutter.