Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Hovedrett
Tilbake til resultater

Moussaka

  • Tupperware Moussaka

Fremgangsmåte

Ingredienser

4 personer

  • 3 ss olivenolje
  • 600 g kjøttdeig
  • 2 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts malt kanel
  • 600 g auberginer
  • Salt
  • Pepper
  • Saus
  • 3 ss smør (mykt)
  • 3 ss mel
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl melk
  • 1 eggeplomme
  • 50 g revet parmesan
  • Salt
  • Pepper
  • Revet muskatnøtt

Forberedelse

30 minutter

Tilberedning

60 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Skjær auberginene på langs med MandoChef® (4; låst).

  2. Hakk løk og hvitløk med SuperSonic® Chopper Liten.

  3. Fres løk og hvitløk i olivenolje i en panne til løken er klar. Tilsett kjøttdeigen og stek.

  4. Tilsett tomatpureen og la den steke. Tilsett de hakkede tomatene og krydder. Rør det sammen
    og la det småkoke på middels varme i 5-8 minutter.

  5. I mellomtiden lager du den hvite sausen. Tilsett smør i vår MicroCook Kanne 1 l, sett på lokket og
    sett kannen i mikrobølgeovnen på 600 watt i 1 minutt.

  6. Tilsett mel, rør rundt og sett i mikrobølgeovnen i ytterligere 1-2 minutter på 600 watt. Rør underveis.

  7. Tilsett grønnsaksbuljong og melk, bland godt og sett det i mikrobølgeovnen i cirka 4 minutter på
    600 watt. Rør underveis.

  8. Tilsett eggeplomme og parmesan og bland det sammen. Riv litt muskatnøtt med Mini Rivjern direkte i MicroCook-kannen. Smak til sausen med salt, pepper og muskatnøtt.

  9. Tilsett vekselvis aubergineskiver og kjøtt i UltraPro Oval 2 l. Avslutt med den hvite sausen og legg på lokket.

  10. Stek moussakaen i en forvarmet ovn på 200 °C over-/undervarme i 20 minutter. Ta deretter av lokket og sett det i ovnen i ytterligere 20-25 minutter.