Sushi-Boller
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 3 personer
230 g sushi ris
400 ml kaldt vann
3 ss ris eddik (± 45 ml)
½ ts salt (± 2 ml)
1 ts sukker (± 5 ml)
125 g agurk
75 g laks – fryst, type som kan spises rå
1 ts solsikkeolje (± 5 ml)
100 g sesamfrø
Wasabi og soyasaus til servering
Forberedelse
20 minutterTilberedning
14 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
1. Skyll risen grundig under rennende kaldt vann før den tilberedes. Hell av vannet og hell risen i Stor EasyRice. Fyll i 400 ml kald vann, lukk og tilbered i mikrobølgeovnen i 13-14 min på 600 watt. La risen hvile i 10 min.
2. Bland eddik, salt og sukker i en Rundlett Dessertskål 3 dl. Hell blandingen over risene og bland med Liten Slikkepott. Legg på lokket igjen og la sushi risen avkjøles til stuetemperatur.
3. Skrell agurken, fjern kjernen og skjær i like terninger. Bruk Universalkniv til å skjære laksen i faste terninger.
4. Bruk Bakepensel til å smøre innsiden av det runde hull i den store form til Surprise Party lett med olivenolje. Legg i sushi ris, sett på den blå ‘kragen’ og marker et ‘hull’ med ‘hullstempelet’. Fyll i med agurk og laksestykker og avslutt med et tynt lag ris. Ta sushi bollen ut av formen og vend den i sesamfrø. Lag 5 til på samme måte, (det er ikke nødvendig å smøre formen mellom hver).
5. Oppbevar i kjøleskapet frem til servering.
6. Server sushi bollene med soyasaus og wasabi.