Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Forrett Hovedrett
Tilbake til resultater

Sushi-Boller

  • Tupperware Sushi-Boller

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 3 personer

230 g sushi ris 

400 ml kaldt vann 

3 ss ris eddik (± 45 ml) 

½ ts salt (± 2 ml) 

1 ts sukker (± 5 ml) 

125 g agurk 

75 g laks – fryst, type som kan spises rå

1 ts solsikkeolje (± 5 ml) 

100 g sesamfrø 

Wasabi og soyasaus til servering

Forberedelse

20 minutter

Tilberedning

14 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

1.  Skyll risen grundig under rennende kaldt vann før den tilberedes. Hell av vannet og hell risen i Stor EasyRice. Fyll i 400 ml kald vann, lukk og tilbered i mikrobølgeovnen i 13-14 min på 600 watt. La risen hvile i 10 min. 

2.  Bland eddik, salt og sukker i en Rundlett Dessertskål 3 dl. Hell blandingen over risene og bland med Liten Slikkepott. Legg på lokket igjen og la sushi risen avkjøles til stuetemperatur. 

3.  Skrell agurken, fjern kjernen og skjær i like terninger. Bruk Universalkniv til å skjære laksen i faste terninger.

4.  Bruk Bakepensel til å smøre innsiden av det runde hull i den store form til Surprise Party lett med olivenolje. Legg i sushi ris, sett på den blå ‘kragen’ og  marker et ‘hull’ med ‘hullstempelet’. Fyll i med agurk og laksestykker og avslutt med et tynt lag ris. Ta sushi bollen ut av formen og vend den i sesamfrø. Lag 5 til på samme måte, (det er ikke nødvendig å smøre formen mellom hver). 

5.  Oppbevar i kjøleskapet frem til servering. 

6.  Server sushi bollene med soyasaus og wasabi.