Potetbrød
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 300 g potet
- 25 g gjær
- ½ dl vann
- 1 ts sukker
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl lettmelk, stuetemperatur
- 1 1/2 ts salt
- 10 dl (600 g) hvetemel
Forberedelse
150 minutterTilberedning
30 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
Kok potetene møre i vann. Mos potetene med Grønnsakmoser og avkjøl.
Løs opp gjæren i vann og sukker, med Sleiv i Røreskål 4,5 l.
Tilsett potet, 1 ss olje og melk og rør. Tilsett deretter salt og mel litt ad gangen. Rør godt inntil deigen former seg til en ball.
Vend deigen ut på Deigunderlag drysset med mel og elt deigen i 6–8 min, eller inntil den er glatt, elastisk og halvfast.
Hell 1 ss olje i røreskålen og vipp skålen slik at oljen fordeles i skålen. Hell i deigen og vend den rundt, slik at overflaten blir smurt med olje. Legg lokket på skålen og la deigen heve i 1 time, eller inntil lokket spretter opp.
Kna deigen og legg den i Ultra Pro Oval 3,5 l med lokk, og la den heve igjen til nesten dobbel størrelse, i ca. 35 min. Før steking pensles deigen lett med vann og drysses med litt ekstra mel.
Ta ut stekeristen og forvarm ovnen til +200°C. Stek i 15-20 min uten lokk, legg på lokket og stek videre i ca. 15 min, slik at skorpen ikke blir for mørk.
Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en stekerist.