Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert
Tilbake til resultater

Rabarbragrøt

  • Tupperware Rabarbragrøt

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 4 personer

500 g rabarbrastilker (ta bort alle grønne blader)  

1 dl vann

1 ss maisstivelse (f.eks. maisenna)

1 ss vaniljesukker (kan erstattes med frøene fra en vaniljestang)

175 g rørsukker (kan erstattes av hvitt sukker)

Forberedelse

10 minutter

Tilberedning

25 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Hell 1 dl vann i MicroWave Fast Cooker. Tilsett maisstivelsen og rør om til det løser seg opp. Tilsett sukkeret og vaniljen og rør om igjen til blandingen er godt blandet.  
  2. Vask rabarbraene og skjær dem i ~1 cm skiver.
  3. Ha rabarbraen i MicroWave Fast Cooker, rør lett og sett på lokket.
  4. Stek i mikrobølgeovnen i 10 min på 900 watt. La retten hvile i 10–15 min mens trykket reduseres. Åpne og rør om.
  5. La grøten kjøle seg helt eller delvis ned etter eget ønske.
  6. Server med kald melk eller vaniljeis.

Bonusinformasjon:

Rabarbra har få kalorier og er en god kilde til fiber, vitamin C og vitamin K. Rabarbra har et høyt innhold av oksalsyre, spesielt bladene og generelt mer på slutten av sesongen.

Ernæringseksperter refererer til oksalsyre som et antinæringsstoff fordi det forstyrrer opptaket av essensielle mineraler, jern, magnesium og spesielt kalsium. Derfor serveres ofte rabarbra med en jernkilde for å balansere næringsinntaket.