Rabarbragrøt
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
500 g rabarbrastilker (ta bort alle grønne blader)
1 dl vann
1 ss maisstivelse (f.eks. maisenna)
1 ss vaniljesukker (kan erstattes med frøene fra en vaniljestang)
175 g rørsukker (kan erstattes av hvitt sukker)
Forberedelse
10 minutterTilberedning
25 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Hell 1 dl vann i MicroWave Fast Cooker. Tilsett maisstivelsen og rør om til det løser seg opp. Tilsett sukkeret og vaniljen og rør om igjen til blandingen er godt blandet.
- Vask rabarbraene og skjær dem i ~1 cm skiver.
- Ha rabarbraen i MicroWave Fast Cooker, rør lett og sett på lokket.
- Stek i mikrobølgeovnen i 10 min på 900 watt. La retten hvile i 10–15 min mens trykket reduseres. Åpne og rør om.
- La grøten kjøle seg helt eller delvis ned etter eget ønske.
- Server med kald melk eller vaniljeis.
Bonusinformasjon:
Rabarbra har få kalorier og er en god kilde til fiber, vitamin C og vitamin K. Rabarbra har et høyt innhold av oksalsyre, spesielt bladene og generelt mer på slutten av sesongen.
Ernæringseksperter refererer til oksalsyre som et antinæringsstoff fordi det forstyrrer opptaket av essensielle mineraler, jern, magnesium og spesielt kalsium. Derfor serveres ofte rabarbra med en jernkilde for å balansere næringsinntaket.