Tilbake til resultater
Grateng med kjøttboller og cherrytomater
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
1 kg hakket oksekjøtt
75 gr. brødrasp
3 egg
Salt og pepper
2 løk
200 gr. stangselleri
3 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
200 gr. konsentrert tomatpuré
500 gr. cherrytomater
1 ss balsamicoeddik
2 ts tørket timian
Forberedelse
30 minutterTilberedning
55 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Bland hakket oksekjøtt, brødrasp, egg, salt og pepper godt sammen. La blandingen trekke i 15 min.
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Rens løk og stangselleri. Skjær begge i stykker og hakk dem deretter i ExtraChef.
- Bland innholdet fra ExtraChef med olivenolje i UltraPro Oval 3,5 l. Legg på lokket og tilbered i mikro-bølgeovnen i 6 min på 600 watt. Tilsett de hakkede tomatene, den konsentrerte tomatpurén, salt og pepper. Legg på lokket og tilbered i mikrobølgeovnen i 8 min ved 600 watt. La den hvile i 3 min.
- Vask og tørk cherry-tomatene og bland dem med balsamicoeddik, timian, salt og pepper.
- Rull kjøttboller à ca. 25 gr.
- Ha kjøttbollene i den varme tomatsausen i UltraPro Oval 3,5 l. Legg de marinerte cherrytomatene i et lag ovenpå, og tilbered i ovnen på nederste rille uten lokk i 35–40 min.