Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Hovedrett
Tilbake til resultater

Grateng med kjøttboller og cherrytomater

  • Tupperware Grateng med kjøttboller og cherrytomater

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 6 personer

1 kg hakket oksekjøtt

75 gr. brødrasp

3 egg

Salt og pepper

2 løk

200 gr. stangselleri

3 ss olivenolje

2 bokser hakkede tomater 

200 gr. konsentrert tomatpuré

500 gr. cherrytomater

1 ss balsamicoeddik

2 ts tørket timian

Forberedelse

30 minutter

Tilberedning

55 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Bland hakket oksekjøtt, brødrasp, egg, salt og pepper godt sammen. La blandingen trekke i 15 min.
  2. Forvarm ovnen til 200°C.
  3. Rens løk og stangselleri. Skjær begge i stykker og hakk dem deretter i ExtraChef.
  4. Bland innholdet fra ExtraChef med olivenolje i UltraPro Oval 3,5 l. Legg på lokket og tilbered i mikro-bølgeovnen i 6 min på 600 watt. Tilsett de hakkede tomatene, den konsentrerte tomatpurén, salt og pepper. Legg på lokket og tilbered i mikrobølgeovnen i 8 min ved 600 watt. La den hvile i 3 min.
  5. Vask og tørk cherry-tomatene og bland dem med balsamicoeddik, timian, salt og pepper.
  6. Rull kjøttboller à ca. 25 gr.
  7. Ha kjøttbollene i den varme tomatsausen i UltraPro Oval 3,5 l. Legg de marinerte cherrytomatene i et lag ovenpå, og tilbered i ovnen på nederste rille uten lokk i 35–40 min.