Tilbake til resultater
Sjokoladekaker (i ramekiner)
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
80 g mørk sjokolade
2 egg (plommene skal være skilt fra hvitene)
0,3 dl / 30 g sukker
0,1 dl Grand Marnier (valgfritt)
10 g myknet smør
4 dl vann
Forberedelse
10 minutterTilberedning
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
- Brekk sjokoladen i biter og smelt i MicroCook Kanne 1 l i 2 min og 30 sek ved 360 watt. La den hvile i 1 min og rør deretter rundt.
- Hell eggeplommer, sukker og ev. Grand Marnier i Eazy Mål & Mix 1,25 l, og pisk med SpeedyChef. Pisk til massen er dobbelt så stor og har blitt hvit på farge. Hell innholdet i MicroCook kannen over i Eazy Mål & Mix og fortsett å piske.
- Vask Speedy Chef grundig og pisk eggehvitene stive. Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig i røren i Eazy Mål & Mix med en slikkepott.
- Smør de fire ramekinene med litt smør og fordel røren på ramekinene. Plasser de fylte ramekinene i det store dørslaget som hører med til Micro Urban (Large). Hell 4 dl kaldt vann i beholderen, legg dørslaget oppå beholderen, dekk med lokket og tilbered kakene i mikrobølgeovnen i 12 min ved 600 watt. Ta sjokoladekakene ut av ramekinene så snart de er ferdige.
- Server varme eller kalde med f.eks. appelsin, fruktsalat, pudding eller en kule is.