Pizzahorn
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 10 g fersk gjær
- 0.65 ml lunkent vann
- 1 ss olivenolje
- 1 klype sukker
- 100 g hvetemel
- 1/4 ts salt
- Utenpå hornene:
- 1 ss olje
- 50 g finrevet parmesan
- valgfri fylling (f.eks. tomater i terninger, prosciutto-skinke, burrata, ruccula)
Forberedelse
30 minutterTilberedning
12 minutterHviletid
30 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Hell 4 ss kaldt vann og 1 ts kokende vann i en Junior Rørebolle 3 l. Løs opp gjæren og bland inn olivenolje, sukker og salt.
-
Hell melet i Røreskålen og bland alle ingredienser sammen til en deig med en Sleiv, til deigen ikke lenger klistrer seg fast i skålen (tilsett mer mel om nødvendig). Elt deigen med hendene i et par minutter.
-
Sett lokk på skålen og la den stå varmt. La deigen heve i 30 min.
-
Ta risten ut av ovnen og forvarm til 190°C varmluft. Elt deigen igjen og kjevle den ut med Multikjevlen og litt mel til et rektangel på ca. 10 x 25 cm.
-
Skjær deigen i strimler på langs med skjærekanten på Cornet Party, og rull strimlene rundt kjeglen. Det er rikelig med deig, så pass på at der ikke er noen hull.
-
Pensle olje over deigen med en Bakepensel, og rull grundig i revet parmesan til deigen er dekket.
-
Sett Silikon Bakeunderlag med kant på den kalde ovnsristen og legg hornene på bakeunderlaget.
-
Stek i ca. 12 min. La hornene stå og hvile i 5 min før du tar ut formene.
-
Fyll hornene med ingredienser etter valg.