Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Sukker, krydder, og selvsagt is!

Visste du at …?

 Vi vet alle at iskrem i kjeks på en glohet dag er en opplagt måte å kjøle seg ned på, men vi vedder på at du ikke kjente til disse fascinerende faktaene om alles kalde favoritt.

 

  1. Selv om det bokstavelig talt finnes tusenvis av iskremsmaker, er vanilje fremdeles den mest populære smaken. Kommer snart: cookies ‘n’ cream med mintsjokolade. (1)  
  2. 10 % av det folk spiser som «iskrem», er faktisk sorbé, saftis eller yoghurtis. (2)  
  3. Verdens største sundae som noensinne er laget, ble laget i Edmonton i Canada i 1988 – den veide hele 23 918 kg! (3)
  4. Gåselever, brystmelk, trekull, bacon, haggis og blekk fra blekksprut. Nei, dette er ikke den merkeligste middagsretten du noen gang har hørt om, disse er faktisk alle iskremsmaker som finnes rundt om på kloden! Tør du smake på dem? (4)
  5. USA er det landet i verden der det spises mest iskrem. På 2. og 3. plass finner vi henholdsvis New Zealand og Australia.

En avkjølende dagsmeny

Denne lekre iskremmenyen vil ta deg gjennom hele dagen, og hver rett kan du lage med en hjelpende hånd fra Tupperware. Her er alt du trenger for å skape dine egen iskalde himmel.

  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!

08.00, Frokost: Fruktyoghurt-is

Vekkerklokken ringer. Din første tanke: frokost! Du styrter inn på kjøkkenet, ivrig etter å slukke morgentørsten med disse ispinnene som du oppbevarer i fryseren.

Du trenger:

  • 150 g bringebær, jordbær, kiwi eller en annen myk frukt
  • 30 g melis
  • 125 g yoghurt eller kremfløte
  • trepinner 

Fremgangsmåte: 

  1. Bland frukt og melis i ExtraChef, ha deretter i yoghurt eller kremfløte og bland på nytt. 
  2. Legg 4 Cornet Parties i FreezerSmart Høy 1,1 l. Kantene på kremmerhusene skal ligge på hverandre og på FreezerSmart slik at de ikke vippes. 
  3. Hell fruktblandingen i kremmerhusformene. 
  4. Legg trepinnen i midten av hvert kremmerhus og la det fryse i minst 8 timer. 
  5. For å ta dem ut av formene lar du varmt vann renne på utsiden av kremmerhusene i noen sekunder før du forsiktig trekker dem ut med trepinnen.

  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!

12.00, Lunsj: Avokadosorbé

Vi vedder på at du aldri trodde du skulle høre ordene «avokado» og «sorbé» i samme setning! Snart vil du skjønne nøyaktig hvorfor dette er en så genial godbit til lunsj.

Du trenger:

  • 400 g avokado (skrelt)
  • 1 klype chilipulver
  • 2 ml salt
  • 2 ts saft fra lime (± 10 ml)

Fremgangsmåte:

  1. Skjær avokadoen klar i terninger i Chef Press Dicer 10 mm, og frys det deretter i FreezerSmart Lav 2,25 l i minst 8 timer.
  2. La de frosne avokadoterningene stå i 15 minutter etter at du tar dem ut av fryseren.
  3. Krydre med chilipulver, salt og limesaft, og tilbered sorbeen i FusionMaster Sorbet Maker.
  4. Ikke glem tacochips til servering!

Sukker, krydder, og selvsagt is!

18.00, Middag: Pizzahorn

Barna vil ikke tro sine egne ører når du forteller dem at det blir pizzahorn til middag; disse velsmakende skapningene er et fiffig triks, spesielt for de små – tenk å spise pizza som har form som iskjeks! Til denne retten trengs det litt mer arbeid, så les oppskriften her og la de lille hjelperne dine få være med.

Supert tips: Så snart du kommer til toppingen, kan du rote rundt i kjøleskapet for å få et ekstra lag på pizzakjeglen og benytte anledningen til å bruke opp ingredienser du ellers måtte ha glemt at du hadde. Ruccolablader, revet parmesan og tomater er alle høyst aktuelle kandidater.

  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!
  • Sukker, krydder, og selvsagt is!

20.00, Dessert: Iskremsandwich

Til slutt – hvis det fremdeles plass igjen i magen – er det på tide med avkjøling i form av iskremsandwicher. En dessertfavoritt for hele familien. Les hele oppskriften her, og lag i stand en større mengde slik at du kan fiske litt opp av fryseren når lysten melder seg, i stedet for å kjøpe søtsaker fra supermarkedet med unødig emballasje.

Sukker, krydder, og selvsagt is!

22.00, Kveldsdrink: Kald cocktail

Før du kryper til køys og etter at barna har lagt seg, kan du unne deg en liten fredelig stund med den kveldsdrinken du virkelig har fortjent. Legg det du måtte ha av husarbeid til side, og slapp i stedet av med en cocktail med granita, champagne og jordbær eller en klassisk mojito tilberedt i FusionMaster Isknuser. Deilig!


Supert tips: Har du bananer i fruktskålen som begynner å bli brune? Ikke kast dem! Lag en banan-mojito!

Ice, Ice, Baby

Med så mange sunne og bærekraftige alternativer du kan kjøle deg ned uten dårlig samvittighet. Dessuten trenger du ikke å bruke engangsprodukter når du kan fylle skapet med våre velprøvde skatter som du vil komme til å bruke om og om igjen. Og du finner mer iskald inspirasjon her. Hvem i all verden er det som ikke liker is?

Still familien opp på rekke og vær forberedt på klissete fingre, tilgrisede ansikter og brede smil! Sett hele gjengen i arbeid og kos dere med å lære om bærekraftig matlaging.

 

Supert tips: Sett i gang å dekorere! Prøv våre LolliTups, dypp dem i sirup og strø over kokos, sjokoladespon, strøssel og mer.